Frankfurt Christmas Market in Birmingham: Starting November 18


Christmas is coming soon and Birmingham celebrates it with its annual Frankfurt Christmas Market on and around Victoria Square.

Birmingham has been twinned with the city of Frankfurt for a long time. Now in its tenth year, the Frankfurt Christmas Market is the centrepiece of the city’s annual Christmas events calendar.

Starting on November 18, with special guest from Germany, singer Vicky Leandros, the Christmas Market will offer a great variety of beautiful handmade toys, German Christmas decorations, original jewellery and craft goods as well as a helter skelter and carousel.

To keep warm on those cold winter days you can enjoy the delights of German mulled wine (Glühwein), grilled sausages (Bratwurst), pretzels, some great German beer, and for those with a sweet tooth, gingerbread, crepes and the famous marzipan sweets. There will also be a traditional bandstand where musicians perform every lunchtime and evening.

The market wiill be open daily from November 18 to December 23, from 10am-9pm!

If you cannot wait for the Christmas Market, here is a recipe for traditional German Glühwein:

Rezept- Glühwein:

  • Zutaten:
  • 3 Flaschen trockener Rotwein
  • 3 Orangen
  • 1 Zitrone
  • 1 Apfel
  • 3 kleine Zimtstangen
  • 1 Sternanis
  • 4 Nelken
  • 3 Eßl. Rosinen
  • ca. 8 Eßl. Zucker

Zubereitung:

Den Rotwein in einen großen Topf füllen und langsam erwärmen. Der Wein darf nicht kochen! Eine Orange und den Apfel gründlich waschen. Die Orange in Scheiben schneiden und den Apfel entkernen und in Stücke schneiden. Die Zitrone und die übrigen Orangen auspressen. Alle Zutaten für den Glühwein (außer dem Zucker) in den Topf geben und für ca. 20 Minuten ziehen lassen.

Glühwein mit Früchten

Eine erste Geschmacksprobe nehmen und den Glühwein mit Zucker süßen. Unter Umständen die Zimtstangen und den Sternanis entfernen, da beide sehr intensiv sind. Das Obst kann ruhig weiter ziehen, sollte aber nicht mit in die Gläser gefüllt werden. Den heißen Glühwein in vorgewärmte Tassen oder Gläser füllen und die Kälte aus den Knochen vertreiben. Das Rezept findet ihr hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s